Zahvaljujući brzoj reakciji slučajnog prolaznika, te brzini, požrtvovnosti i stručnosti čak dva karlovačka tima hitne medicinske službe, u Karlovcu je spašen jedan mladi život.

Šećući uz Kupu jedan je Karlovčanin u rijeci primjetio tijelo kako pluta. Odmah je okrenuo broj Hitne službe. Nije imao mnogo informacija koje bi im prenio, kazao je da bi se moglo raditi o mlađoj osobi, a zaključio je da se vjerojatno utopila.

Timu Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije i to je bilo dovoljno da se iste sekunde uputi na mjesto događaja. Istovremeno, njihov dispečer je o tome obavijestio ostale žurne službe, policiju i vatrogasce.

Prolaznik se nije micao s mjesta događaja, dapače, čim su stigli, pomogao im je izvući unesrećenika. Mladić je bio teško ozlijeđen, bio je bez svijesti i nije pokazivao nikave znakove života. Pojavili su i očevici koji su tvrdili da je osoba pala s Kupskog mosta.

Zbog teškog terena i složenosti situacije tim Hitne koji je prvi došao na mjesto događaja pozvao je u pomoć još jedan svoj tim, te su krenuli u reanimaciju. Fokusirani samo na unesrećenika krenuli su u borbu s vremenom, u borbu za njegov život, javlja KAportal.

Šanse mladiću nisu bile prevelike, ali oni nisu digli ruke. Nakon punih 16 minuta su ga dobili, njegovo tijelo počelo je davati znakove života, uspostavio je vlastitu cirkulaciju, spojen je na uređaje za umjetnu ventilaciju te je uspostavljen monitoring vitalnih znakova na njegovom tijelu.

Uskoro su na Kupu došle i druge interventne službe koje su pomogle transportirati unesrećenoga u vozilo, odakle je hitno prevezen u Opću bolnicu Karlovac, a tamo su ga zbog težine ozljeda hospitalizirali na odjel Intenzivne skrbi.

Komentiraj