SLUČAJ PUPOVAC Penava: Ovo je zadnji ustupak na svjetonazorskim bitnim pitanjima!

Autor:

12.06.2024., Zagreb - Aktualnim prijepodnevom pocela je 2. sjednica Sabora. Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Patrik Macek/PIXSELL

Saborski Odbor za izbor, imenovanja i upravne poslove jednoglasno je i bez rasprave prihvatio prijedlog da Milorad Pupovac bude na čelu Odbora za ljudska prava i prava nacionalnih manjina. U radu Odbora nisu sudjelovali zastupnici Mosta i Domovinskog pokreta. S jedne strane, u Domovinskom pokretu tvrde kako će biti protiv, ali da to neće imati posljedice po koaliciju s HDZ-om, s druge je Nikola Grmoja napao lijeve stranke oporbe – zbog podrške Pupovcu.

Predsjednik Domovinskog pokreta Ivan Penava za Dnevnik NoveTV komentirao je izbor Pupovca. “Ne mogu se svaki put kad nije nešto po mom osjećati poraženo. Mi ćemo biti protiv, lijepo je da javnost vidi tko je za, svatko ima svoje razloge zašto, mi smo protiv, a one koji su za treba pitati zašto”, rekao je.

Dodao je da mu je u toj priči puno toga nejasno. “Nije mi jasno zašto predsjednik Odbora za ljudska prava i manjine mora biti predstavnik manjina”, rekao je i poručio je da je stav Domovinskog pokreta da će biti protiv. “Sramota nas je više zašto Hrvat ne može biti predsjednik recimo Odbora za ljudska prava. Što to znači? Da mi Hrvati ne razumijemo ljudska prava i da smo protiv njih?”, upitao je i dodao da bi on iz tog kuta pogledao situaciju.

ODBOR ZA IMENOVANJA Pupovac jednoglasno i bez rasprave podržan za predsjednika Odbora za ljudska prava

“Koliko puta već imamo situaciju da je manjinac predsjednik tog Odbora? Kakva poruka se šalje svima ostalima? I na kraju krajeva zašto to mora biti netko iz SDSS-a?”, upitao je.

Poručio je da će mu biti zanimljivo gledati kakav će stav novi predsjednik Odbora za ljudske manjine i prava imati “po pitanju eliminacije četničkih spomenika na području Hrvatske”. “Predsjednik odbora za ljudska prava i manjine je u općinama gdje su oni na vlasti i oni njeguju četničke spomenike i to godinama”, rekao je.

Na upit ima li ta odluka posljedica po kvalitetu odnosa u koaliciji odgovorio je da nema. “Još ovaj put ćemo napraviti ustupak kada je po pitanju Pupovac i SDSS. Mi nismo ekstremi i mi uvažimo ono što je većini bitno, ali onda na dnevni red dolazi ovo o čemu smo pričali. Ovo je zadnji ustupak na ovim svjetonazorskim bitnim pitanjima“, poručio je Penava.

NEĆE PODRŽATI PUPOVCA Peternel: To je ionako samo jedna sitna sinekura, ali…

Naglasio je da je situacija u stranci dobra, a dotaknuo se i crvenog Ferrarija. “To je bio kao ringišpil koji nam nije trebao. No, idemo dalje”, rekao je.

O Damiru Dekaniću rekao je: “Da se napravilo kako smo mi sugerirali nakon prve prometne nesreće ovaj treći put se ne bi dogodio”.

PIJANI ŽUPAN ODUSTAO Dekanić poslušao Plenkovića i odmah podnio ostavku, ali tvrdi da nije kriv

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.