Slučaj koronavirusa potvrđen u Inter-Zaprešiću

Inter-Zaprešić je potvrdio da je jedna osoba iz kluba pozitivna na koronavirus, a u priopćenju se na navodi radi li se o zaposleniku, treneru ili igraču kluba. Zaprešićani su tijekom proteklog vikenda poraženi od Rijeke (0:1) u sklopu 34. kola HT Prve lige čime su i teoretski ispali u niži rang natjecanja. Prema procjenama epidemiologa nogometaši Rijeke nisu ugroženi i neće morati ići u samoizolaciju.

– “Sukladno preporukama stožera CZ RH i radne skupine za povratak natjecanju HNS-a prilikom pojave pozitivne osobe na Covid-19 virus, odmah je obaviještena nadležna epidemiološka služba koja je provela izvid i sukladno njihovom zaključku su kontakti povećanog rizika stavljeni u samoizolaciju, a nad kontaktima niskog rizika će se provesti pojačani nadzor u idućem period, te će se promptno reagirati temeljem epidemiološke situacije. Nadležni epidemiolog na temelju izvida nije procijenio rizičnim klub s kojim je odigrana utakmica u subotu, ali je isti obaviješten od strane radne skupine za povratak natjecanju HNS-a o nalazu, te je preporučen pojačan nadzor u slijedećem periodu.” – navodi se u objavi Diva iz predgrađa.

Intera do konca sezone očekuju utakmice sa Slaven Belupom i Hajdukom kojima će zaključiti svoju trenutnu epizodu u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Koronavirus je u hrvatskom nogometu do sada zabilježen kod suca Domagoja Kurtovića te po jednog nogometaša Hrvatskog dragovoljca i Kustošije, kao i trenera novog prvoligaša Šibenika Krunoslava Rendulića.

Komentiraj