‘Slučaj Klet’ – dan treći: Gredičak na snimci demantira sebe samog, Tušek se ispričava jer je došao – iz samoizolacije

Gradonačelnik Oroslavja Emil Gradiček objavio je na društvenoj mreži Facebook status u kojem tvrdi da je sastanak na kojem se nezavisnom vijećniku Viktoru Šimuniću nudila pomoć i funkcije na izborima – inicirao sam Šimunić.

“Vezano uz medijske napise osjećam dužnost da se obratim javnosti: “Do spornog sastanka je došlo obzirom na prijedlog Viktora Šimunića sa prethodnog sastanka kojeg je zatražio vijećnik Kristijan Sojč i na kojem mi je predloženo da izadjem iz HDZ-a i podržim Viktora Šimunića u utrci za župana. Izlazak iz HDZ-a nisam prihvatio, a za podršku u utrci za župana uputio sam ga na potrebu da se kontaktira Žarko Tušek. On me molio da organiziram sastanak i ja sam Tušeku predložio da se nađemo. Dakle, do sastanka je došlo na njegovo inzistiranje i zbog njegove želje da ga podržimo u utrci za župana. Tušek je mogućnost podrške u utrci za župana odbio, ali mu je ponudio druge modalitete političke suradnje.””, napisao je.

No, 24sata u četvrtak su na svom portalu objavili još jedan, sad već treći, dio tajne snimke sa sastanka. Na tom dijelu snimke tvrdnje Emila Gredičaka – opovrgava sam Emil Gredičak. Na ovom dijelu objavljene snimke jasno se čuje Gredičak koji govori da je Tušek tražio sastanak.


“Dobro, on je tražil sastanak, mislim on je to iniciral ili…”, pita na snimci Šimunić.

“Da, on je rekel da bi se mogli sesti, ali to onak u nekom razgovoru..”, odgovara mu gradonačelnik Oroslavja.


No, na snimci dolazi i do još jednog zanimljivog otkrića – HDZ-ov Žarko Tušek priznaje da je prekršio samoizolaciju. “Bok, bok, ja se ispričavam, ja moram imati masku stavljenu jer sam bil ovaj tjedan, danas mi je zadnji dan samoizolacije pod jedno, a pod drugo idem se cijepiti jer više ne mislim riskirati ni jednu samoizolaciju”, kaže na snimci Tušek.

Tušek: “Nisam imao službenu mjeru samoizolacije. Tako sam se izrazio”

Podsjetimo i da je Dnevnik.hr prije nešto manje od mjesec dana objavio priču Milana Starčevića iz Rijeke, koji je dobio kaznu od 8500 kuna jer je zadnji dan samoizolacije izašao na ulicu umjesto da je čekao ponoć zadnjeg propisanog dana samoizolacije kako bi izašao među ljude.

Tušek u nastavku snimke govori o vlastitim ambicijama i Vladi: ”Ima tu sva, kaj bi ih pol odmah prebrisal”

‘I plakate bumo riješili’: Nezavisni vijećnik iz Oroslavja tvrdi da ga je HDZ pokušao kupiti uoči lokalnih izbora

Komentiraj