Slučaj Hernádi Plenković treba iskoristiti za bolji dogovor Ine i MOL-a’

VLADA REPUBLIKE MAĐARSKE

Neposredno prije nego što je Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak objavio da ima e-mailove iz vrha Ine s datumima njena zatvaranja, do Nacionala je došla informacija da Tomislav Ćorić i Ivan Vrdoljak nagovaraju Plenkovića da MOL treba ostati u Ini – a to znači i zatvaranje Rafinerije

Izgleda da ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nagovaraju premijera Plenkovića da je ostanak MOL-a u Ini najbolja, ako ne i jedina opcija za Inu”, glasila je informacija koja je došla do Nacionala iz visokih političkih izvora. Ministar Ćorić tu informaciju nije decidirano demantirao, dok Ivan Vrdoljak u svom slučaju tvrdi da “to ne može biti dalje od istine”. Nastavak partnerstva s MOL-om podrazumijeva gašenje sisačke rafinerije, a znakovito je da je ta informacija do Nacionala došla svega nekoliko dana prije nego što je Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak prošlog petka objavio da ima e-mailove iz vrha Ine s dvama scenarijima zatvaranja rafinerije u Sisku. U e-mailovima koji su ustupljeni i Nacionalu jasno se navodi:

“Ovim putem vas obavještavamo da će se raditi dvije verzije plana: Prvi case je kada Rafinerija nafte Sisak ne radi od 01.05.2019….”

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj