Neposredno prije nego što je Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak objavio da ima e-mailove iz vrha Ine s datumima njena zatvaranja, do Nacionala je došla informacija da Tomislav Ćorić i Ivan Vrdoljak nagovaraju Plenkovića da MOL treba ostati u Ini – a to znači i zatvaranje Rafinerije

Izgleda da ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić i predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak nagovaraju premijera Plenkovića da je ostanak MOL-a u Ini najbolja, ako ne i jedina opcija za Inu”, glasila je informacija koja je došla do Nacionala iz visokih političkih izvora. Ministar Ćorić tu informaciju nije decidirano demantirao, dok Ivan Vrdoljak u svom slučaju tvrdi da “to ne može biti dalje od istine”. Nastavak partnerstva s MOL-om podrazumijeva gašenje sisačke rafinerije, a znakovito je da je ta informacija do Nacionala došla svega nekoliko dana prije nego što je Stožer za obranu Rafinerije nafte Sisak prošlog petka objavio da ima e-mailove iz vrha Ine s dvama scenarijima zatvaranja rafinerije u Sisku. U e-mailovima koji su ustupljeni i Nacionalu jasno se navodi:

“Ovim putem vas obavještavamo da će se raditi dvije verzije plana: Prvi case je kada Rafinerija nafte Sisak ne radi od 01.05.2019….”

Pročitajte više u novom broju Nacionala…

Komentiraj

PREKOVLADA REPUBLIKE MAĐARSKE
Podijeli objavu
Prethodni članakKOMENTAR DANA JELENE LOVRIĆ Jogurt predsjednica
Sljedeći članakNeidentificirani ubojica ubio pet osoba u Kaliforniji
Orhidea Gaura Hodak rođena je 20. svibnja 1974. u Zagrebu. Nakon završene srednje škole za upravu i pravosuđe, upisuje studij kontrole letenja, ali od njega ubrzo odustaje. Odlazi na godinu dana u London, a nakon povratka, zapošljava se u jednoj privatnoj tvrtci kao službenica. Krajem 90­ih sve se više zanima za politička događanja, upisuje studij politologije (uz rad) i odlučuje potpuno promijeniti karijeru. Novinarstvom se bavi od 2003., kada je počela raditi u gradskoj redakciji Jutarnjeg lista. Karijeru nastavlja u magazinu Story, gdje se bavila temama vezanim uz svijet kazališta, filma, glazbe i kulture. Zbog zanimanja za šire društveno­političke teme, 2007. godine prelazi u politički tjednik Nacional, gdje je obrađivala razne društvene fenomene i raspon tema od znanosti i medicine do kriminala i politike, što je često uključivalo dublje istraživanje. S grupom novinara 2011. prelazi u novoosnovani tjednik Aktual, ondje se fokusira uglavnom na teme iz unutarnje politike. Paralelno uz rad, završila je studij politologije na Fakultetu političkih znanosti u Zagrebu i upisala diplomski studij iz područja međunarodnih odnosa. Od 2013. ima status slobodne novinarke. Autorica je knjige "Tuđman i Perković". Krajem 2014. priključuje se ekipi na čelu s Berislavom Jelinićem koja je nakon dvije i pol godine pauze ponovno pokrenula tjednik Nacional.