Danas se nastavlja suđenje bivšem premijeru i predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu, HDZ-u i ostalim optuženicima u slučaju Fimi Media.

Suđenje u slučaju Fimi Media, najvećoj korupcijskoj aferi hrvatske politike u kojoj je uz Sanadera optužena i njegova bivša stranka HDZ, lani je u lipnju krenulo iznova pred izmijenjenim vijećem zagrebačkog Županijskog suda nakon što je Vrhovni sud 2015. srušio nepravomoćnu presudu kojom je Sanader bio osuđen na devet godina zatvora i povrat nezakonito stečenih 15,27 milijuna kuna.

Zbog Sanaderove bolesti još sredinom rujna do daljnjega je odgođeno ponovljeno suđenje, a sudsko-medicinski vještak je prije deset dana odlučio kao je Sanader, nakon operacije karcinoma prostate i postoperativnog oporavka, ponovno sposoban pratiti suđenje.

Nakon odluke o Sanaderovoj raspravnoj sposobnosti zakazan je i nastavak suđenja u slučaju Planinska, a ročište je zakazao za 20. veljače. Sanaderu bi na zagrebačkom sudu 2017. trebalo početi i ponovljeno suđenje u slučaju INA-MOL u kojemu će ovoga puta optužen biti i hrvatskom pravosuđu nedostupan direktor MOL-a Zsolt Hernadi.

Komentiraj