SLUČAJ DOPINGA: Rusija ostala bez SP-a u bobu i sanjkanju

FaH

Svjetsko prvenstvo u bobu i sanjkanju kojem je od 15. do 27. veljače sljedeće godine domaćin trebao biti ruski Soči, bit će održano na drugoj, zasada nepoznatoj lokaciji, odlučila je Međunarodna federacija boba i sanjkanja (IBSF), a tu odluku pozdravio Međunarodni olimpijski odbor (MOO).

“MOO pozdravlja odluku IBSF-a koja je donešena u skladu s preporukama sa Skupštine i Izvršnog odbora MOO-a”, izjavio je glasnogovornik Međunarodnog olimpijskog odbora.

IBSF je pohvalio napore Ruske bob federacije u pripremama za održavanje prvenstva, ali je istaknuto kako u sadašnjoj klimi ne bi bilo moguće u Rusiji organizirati natjecanje koje bi bilo dovoljno cijenjeno. Čelnici IBSF-a argumentirali su svoju odluku željom da “svim sportašima i trenerima omoguće sudjelovanje na natjecanju na kojem će fokus biti na sportskim dometima, a ne na optužbama i raspravama, bez obzira jesu li one opravdane ili ne”.

Iz Ruske bob federacije pokazali su razumijevanje za odluku krovne organizacije.

“U ovoj situaciji IBSF se našao pred mogućim masovnim bojkotom. Nastale okolnosti onemogućuju donošenje dobrih odluka pa je izabrano manje od dva zla”, stoji u priopćenju Ruske bob federacije.

Unatoč preporuci MOO-a da se Rusiji onemogući organiziranje velikih sportskih priredbi, ona se i dalje održavaju. Među prvima koja bi se trebala dogoditi početkom 2017. godine su natjecanja Svjetskog kupa u nordijskom skijanju i biatlonu.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner