SLUČAJ ARBITRAŽA Vlada podnijela zahtjev za izvanredno zasjedanje Sabora

Vlada je u petak uputila zahtjev za izvanrednom sjednicom Hrvatskoga sabora kako bi se u parlamentu provela rasprava i razmotrile novonastale okolnosti vezane uz provedbu Sporazuma o arbitraži između hrvatske i slovenske vlade, a premijer Zoran Milanović uputio je poziv na sastanak predsjednicima svih parlamentarnih klubova.

“Vlada Republike Hrvatske održala je danas telefonsku sjednicu s koje je predsjedniku Hrvatskoga sabora podnijela zahtjev za izvanredno zasjedanje Hrvatskoga sabora. Zahtjev se podnosi zbog potrebe da se na izvanrednom zasjedanju provede rasprava i razmotre novonastale okolnosti vezane uz provedbu Sporazuma o arbitraži između Vlade Republike Hrvatske i Vlade Republike Slovenije”, priopćeno je iz Banskih dvora.

Izvanredna saborska sjednica održat će se u srijedu, potvrđeno je Hini u Saboru.

 

  • Vlada će na izvanrednoj saborskoj sjednici zastupnicima predložiti usvajanje zaključka o novonastalim okolnostima oko arbitraže. Tekst zaključka se priprema, a više će se o njemu vjerojatno znati u ponedjeljak nakon sastanka u Banskim dvorima.

 

Naime, premijer Milanović je na sastanak pozvao sve predsjednike parlamentarnih klubova. Sastanak će početi u 11 sati, potvrdio je Hini glasnogovornik Vlade Nikola Jelić.

‘Slučaj arbitraža’ izbio je u srijedu kada su hrvatski mediji objavili transkripte koji pokazuju da su se slovenski arbitar u arbitraži i slovenska diplomatkinja dogovarali o iznošenju argumenata i lobiranju kod drugih sudaca Stalnog arbitražnog suda u Haagu u postupku o granici između Slovenije i Hrvatske.

Komentiraj