HINA

NOVI DETALJI Dvojica migranata poginula u odronu kamenja

Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata (foto ilustracija) koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaseoka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.

Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida, iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezene uz pronađene migrante.

Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 08,10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovi koje je u zaseoku Tomići na području Drežnice u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.

Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je tek da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo.

Kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.

Neslužbeno se doznaje da je došlo do nesretnog slučaja. Migranti su proveli noć u šumi Javornica, a potom je došlo do odrona kamenja u kojem su poginula dva muškarca, piše N1.

“Usmrtio ih je veliki kamen. Spavali su ispod ceste, na vlaki, tuda inače vozi traktor. Bilo ih je 12, a na njih se s 40, 50 metara udaljenosti odlomio kamen, prešao cestu i pao po njima. Jednom je pao na prsa, umro je na mjestu. Drugi je dobio u kuk i teško ga ranio. Njega su uspjeli izvući, neko je vrijeme bio živ, a zatim je umro”, ispričao je za Index Đorđe Tomić, stanovnik obližnjeg sela Tomići.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu na aktualnu ilegalnu rutu od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.

Komentiraj

Source:HINA i Nacional