Slovenska turistička organizacija lani je zabilježila do sada rekordnih 4,17 milijuna turističkih dolazaka, te 10,77 milijuna noćenja.

Broj turista povećan je za 9,4 posto, a broj noćenja za 11,4 posto u odnosu na prethodnu godinu. Porast je ostvaren u prvom redu zahvaljujući većem dolasku stranih gostiju koji ostvaruju dvije trećine turističkog prometa.
Komentirajući uspješne rezultate i prošlogodišnji prihod, ministar za gospodarstvo Zdravko Počivalšek izjavio je u utorak na konferenciji za novinare da sve bržem rastu turističkog sektora pogoduje odluka vlade da se Slovenska turistička organizacija (STO) ponovo postavi kao autonomni mehanizam izvan vlade, ali i povećanja ulaganja u turističku promociju u lanjskoj i predlanjskoj godini, kad su za to dobivena i sredstva iz fondova Europske unije.
Ministar se založio za podizanje kvalitete turističke ponude, rekavši da je osnovni problem slovenskog turizma podatak da hotelijeri u prosjeku na raspoloživu sobu ostvare 32 eura prihoda, što je apsolutno premalo.

Komentiraj

FOTO:Goran Kovacic/PIXSELL
PODIJELI
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.