Goran Kovacic/PIXSELL

Slovenski policajci zaletjeli se punom brzinom prema hrvatskoj ribarici

Savudrijski ribari prijavili su policiji incident koji je, kako tvrde, namjerno izazvala slovenska policija, a mogao je biti poguban. Čamac slovenske policije zaletio se punom snagom u hrvatsku ribaricu i skrenuo tek u zadnji tren. Od siline vala u ribarici je uništen navigacijski laptop, piše RTL.

“Glisirajući na 60 milja, pramac u pramac, znači na metar, jedva je skrenuo i zaobišao nas na metar s boka gdje se mogao i sam zakačit i na sajle. Od silnog vala i brzine nama je laptop pao sa stola, a mi laptop koristimo za navigaciju, za raditi, koji se raspao u sto komada”, rekao je savudrijski ribar David Bajok.

Neki ribari govore da nikada nisu imali problema sa slovenskom policijom, dok dtugi tvrde da su žrtve stalnih provokacija i to jednoga jedinog slovenskog policajca. “Oni dolaze ujutro, dolaze pod punim gasom blizu broda i prave valove, uvijek isti. Uvijek jedna te ista budala”, kaže savudrijski ribar Amir Alagić.

“Ono je baš bilo namjerno jer mi smo baš u tom trenutku dizali rampone na brodu i on je došao prema nama, u pramac… Do metar ispred broda on nije skrenuo”, dodao je ribar David Bajok.

Komentiraj