SLOVENSKA POLICIJA: U Sloveniju u nedjelju ušla 1752 migranta

FaH

U Sloveniju su u nedjelju ušla 1752 migranta, dok ih je od početka ove godine kroz zemlju prošlo 72.885, objavila je slovenska policija.

Prema podacima policije, Austrija je u nedjelju primila 2216 migranata, dok ih je popodne nešto više od 900 još čekalo u tranzitnom centru u Dobovi.
Izbjeglički centar u Šentilju, izlaznoj točki za prijelaz migranata u Austriju u nedjelju popodne bio je gotovo prazan, u njemu je bio 51 migrant.
Slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec izjavio je u subotu na neformalnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja najugroženijih migracijskom krizom da je ideja premijera Mire Cerara o zajedničkoj kontroli migracijskog vala na makedonsko-grčkoj granici u Europi vrlo dobro primljena, ali da Slovenija ne podržava zamisao po kojoj bi se državama članicama EU-a odredile kvote izbjeglica kojima bi one morale dati azil.
Potrebno je cjelovito europsko rješenje, a ako svaka država bude reagirala na krizu na svoj vlastiti način mogli bi biti ugroženi i Europska unija i Schengen, kazao je Erjavec.

Komentiraj