Slovenska policija od ponedjeljka u bijelom štrajku

Davor Puklavec/PIXSELL

Slovenska policija od ponedjeljka će ponovno biti u bijelom štrajku, ali na granicama zasad neće biti promjena, najavljeno je u nedjelju.

Predsjednik policijskog sindikata Radivoj Urošević izjavio je za Slovensku televiziju da u sadašnjem trenutku ne vidi potrebu za nikakvim promjenama što se tiče rada granične policije i da nijedna od mogućih mjera sindikalne aktivnosti ne dovodi u pitanje održavanje redovnih mjera sigurnosti državne granice.

Policija će se i u vrijeme štrajka odazivati na sve potrebne intervencije za osiguranje sigurnosti države i građana, ali je moguće da će, kao i proljetos u vrijeme sličnog štrajka, za manje prekršaje koji ne ugrožavaju javnu sigurnost naplaćivati manje kazne, dodao je.

Riječ je o mjeri kojom policajke i policajci vrše pritisak i na novu vladu, kao i na prijašnju, zbog neuvažavanja njihovih zahtjeva za povećanje plaća i poboljšanja radnih uvjeta.

Oni, naime, manjim kaznama za prekršaje smanjuju prihod državnog proračuna.

Novi ministar unutarnjih poslova Boštjan Poklukar već je najavio spremnost da razgovara s predstavnicima policijskog sindikata o njihovim zahtjevima.

Komentiraj