Slovenska ministrica i potpredsjednica vlade Pivec dala ostavku neposredno uoči glasanja o smjeni

Slovenska ministrica za poljoprivredu i potpredsjednica vlade Aleksandra Pivec u ponedjeljak je u parlamentu podnijela ostavku, tek nekoliko minuta nakon što su o njenoj smjeni zbog korupcijske afere trebali glasati zastupnici, pišu slovenski mediji.

Pivec je na sjednici parlamenta kazala da neopozivo odstupa s mjesta ministrice, ali da će i dalje ostati u politici. Poručila je da svoju ‘iznuđenu’ ostavku smatra nepotrebnom i politički motiviranom. Rekla je da je političke elite nisu prihvatile upravo zato jer je djelovala na terenu u interesu malih poljoprivrednika i obrtnika, a zanijekala je da su je vodili osobni interesi.

Pivec je zastupnicima rekla da su je u javnosti osudili “zbog nekoliko šnita pršuta i malo vina”, te nekoliko plaćenih hotelskih računa, čime ju je prilikom posjeta vinorodnom kraju na zapadu zemlje počastila jedna općina. Kako prenose mediji, Pivec je tijekom svog rada na terenu navodno uz dnevnice dobivala i plaćene troškove iz pojedinih općine, te se “gostila” na njihov račun. Takvi navodi dva su mjeseca kolali po medijima, a Pivec je stalno tvrdila da nije kriva i da neće dati ostavku. Ipak, ostavku je u ponedjeljak dala poručivši kako ne želi da o njenoj smjeni odličuje politika.

Mjesto novog ministra poljoprivrede u vladi trebao bi preuzeti Jožeta Podgoršek, državni tajnik u tom ministarstvu.

Komentiraj