Slovenski premijer Miro Cerar razgovarao je u srijedu popodne s izabranim američkim predsjednikom Donaldom J. Trumpom i budućom prvom damom SAD-a Melanijom Trump, objavio je ured predsjednika slovenske vlade.

Poziv je došao od Trumpa, a Cerar mu je čestitao na izuzetnom uspjehu na izborima i naglasio da je Slovenija ponosna što je u njoj rođena buduća američka prva dama.
“Novoizabrani američki predsjednik kazao je premijeru da poznaje Sloveniju i zanimao se kako joj ide”, navedeno je u izjavi o razgovoru.
Cerar je Trumpu kazao da je u Sloveniji nakon nekoliko godina krize stanje sve bolje, da se država modernizira i napreduje.
“To ćemo vam s veseljem i pokazati kad nas posjetite”, kazao je u razgovoru s Trumpom i njegovom suprugom, zaželjevši im mnogo uspjeha na njihovu putu.
Trump je slovenskog premijera nazvao nekoliko sati nakon što su on i njegova supruga, rođena u Sloveniji, razgovarali s predsjednikom države Borutom Pahorom s kojim su također razmijenili međusobne komplimente, te dobili poziv da posjete Sloveniju.
Njujorški nekretninski mogul i budući predsjednik bio je jednom u Sloveniji nakon što se zaručio s bivšom manekenkom koja će postati prva dama, te upoznao njene roditelje koji sada  većinom žive u SAD-u, kao i Melanijina sestra Ines.
Trump se tada u Sloveniju dovezao vlastitim zrakoplovom, te jedan dan boravio na Bledu, ali nije posjetio Sevnicu kod Krškoga, gdje je Melanija provela djetinjstvo i ranu mladost.
Sve od neočekivane pobjede Trumpa na izborima u Sloveniji se vjeruje da će činjenica da je on slovenski zet pomoći u političkoj i turističkoj promociji države i omogućiti dolazak novih stranih investicija.

Komentiraj