U susretu su 2. kola skupine C na Europskom prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj Slovenija i Njemačka su nakon dramatične završnice u zagrebačkoj Areni odigrali 25-25 (15-10).Utakmica je završena u kontroverznim okolnostima. Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija jeizvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24 s istekom vremena. Nijemci su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke, a da nikome nije jasno što su pregledavali, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku.
Ustanovljeno je kako su suci taj sedmerac dosudili jer je Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.
Tobias Reichmann je iskoristio taj sedmerac i susret je okončan podjelom bodova.Inače, Slovenija je bila u prednosti većim tijekom dvoboja, krajem prvog poluvremena je stigla i do najvećih šest razlike (14-8, 15-9), no Njemačka je dobrim ulaskom u nastavak brzo smanjila na 15-12. Ipak, Slovenija je držala lijepu prednost do sredine drugog poluvremena kada je bilo 19-15. No, kod 19-16 je za Njemačku dosuđen sedmerac uz dvominutno isključenje za Kavtičnika. Slovenska klupa je zbog prigovora dobila još jedno dvominutno isključenje, pa je Njemačka s dva igrača više uspjela poravnati na 19-19, a na ulasku u posljednjih 10 minuta i povesti sa 21-20. Ušlo se u neizvjesnu završnicu u kojoj su na kraju, nažalost, glavnu ulogu imali stanoviti Gazelis i Mateika.Miha Zarabec je s pet golova bio najefikasniji kod Slovenije, dok je Uwe Gensheimer postigao sedam golova za Njemačku.

Njemačka nakon dva kola ima tri boda, dok Slovenija ima jedan. Od 20.30 sati u drugom susretu ove skupine igraju Makedonija, koja ima dva boda iz prvog nastupa, i Crna Gora koja je zasada bez bodova.

U susretu 2. kola skupine D u Varaždinu Španjolska je ostvarila i drugu pobjedu svladavši Mađarsku sa 27-25 (13-12). Po četiri gola za Španjolsku postigli su Valera, Dujšebajev, Arino i Figueras, dok drugi poraz Mađarske u isto toliko nastupa nisu uspjeli spriječiti Bence Banhidi sa šest i Zsolt Balogh s pet pogodaka.

Od 20.30 sati igrat će Danska, koja ima dva boda, i Češka, koja je bez bodova.

Komentiraj