Slovenci najavljuju civilnu tužbu protiv EHF-a, idu i pred arbitražni sud

HINA/ Lana SLIVAR DOMINIĆ

Konačnu odluku o tome hoće li Slovenija nastaviti nastupati na Europskom rukometnom prvenstvu donijet će u srijedu ujutro Slovenski rukometni savez, na izvanrednom sastanku. Slovenska žalba zbog jučerašnjeg sedmerca za Njemačku i službeno je odbijena, a Europska rukometna organizacija (EHF) potvrdila je rezultat 25:25 kao konačan.

Na današnjoj izvanrednoj konferenciji za novinare rečeno je kako je Slovenija ‘spremna ići do kraja’. “Razmišljamo o civilnoj tužbi EHF-u, a za odbijenu žalbu ćemo ići i pred Sportski arbitražni sud (CAS)”, poručili su Slovenci, kako prenosi Dnevnik.hr.

Podsjetimo, jučerašnja utakmica završila je remijem 25-25 nakon što je Njemačka izjednačila iz sedmerca po isteku vremena nakon što je dugotrajnog pregledavanja snimke ustanovljeno kako je slovenski igrač Blaž Blagotinšek ometao izvođenje lopte sa sredine igrališta.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela “brzi centar” te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Komentiraj