Sloković otkrila sljedeće poteze Todorića

Goran Stanzl/PIXSELL

Jadranka Sloković, odvjetnica Ivice Todorića, u ponedjeljak je otkrila koji su sljedeći potezi njenog klijenta. Todorić će, kazala je Sloković, predati žalbu na odluku o istražnom zatvoru, te pokušati osporiti osnovanost te odluke. Tek tada će, dodala je, eventualno tražiti da se zatvor zamijeni jamčevinom.

“Najprije ćemo pokušati osporiti osnovanost odluke o istražnom zatvoru. Ukoliko izvanraspravno vijeće Županijskog suda potvrditi osnovanost odluke o istražnom zatvoru, tek onda ćemo u drugoj žalbi tražiti da se istražni zatvor zamijeni s boravkom na slobodi uz jamčevinu”, rekla je novinarima Sloković.

Podsjetimo, Todorić je prošlog tjedna izručen Hrvatskoj, a u četvrtak je održano ročište na zagrebačkom Županijskom sudu. Na ročištu je sudac istrage odlučivao o dva zahtjeva – prijedlogu obrane da Todorića puste na slobodu jer je ispitana većina svjedoka, ali i novom zahtjevu tužiteljstva da ga se zadrži zbog opasnosti od bijega.

Todorić je zajedno sa svojim sinovima Ivanom i Antom, ali i 12-ero Agrokorovih menadžera te revizora osumnjičen zbog nezakonitog pribavljanja više od milijardu kuna iz Agrokora. Istraga je naknadno proširena i zbog zajmova što ih je investicijski fond Nexus Private Equity Partneri preko tvrtke Nexus ulaganja dao Agrokoru.

Komentiraj