Odvjetnici Ivice Todorića Jadranka Sloković i Čedo Prodanović dali su izajvu za novinare nakon iskaza njihovog klijenta pred tužiteljima zagrebačkog Županijskog odvjetništva.

“Iznosio je obranu i vrlo iscrpno, nije odgovarao na pitanja, obzirom na to da nema uvjeta za pripremu za predmet obzirom na uvjete koje ima u istražnom zatvoru, ali iznio je sve što smatra bitnim obzirom na zahtjev za istragu”, rekla je Sloković.

Dodala je kako je iskaz iznio samo u premetu Agrokor jer je u tom slučaju naloženo njegovo izručenje. “U odnosu na Nexus fond nije izručen i tražimo da se postupak provede prema zakonu. Oni moraju tražiti dozvolu engleskog suda za procesuiranje”, rekla je Sloković, dodavši da je ispitivanje Ivice Todorića gotovo.

Prodanović je novinarima rekao kako je sukus njegove obrane davanje jednog konteksta i pokušaja objašnjenja situacije vezane uz sustav rada Agrokora i demantiranje navoda optužbe. “To se može znati tek kad se sagleda poslovanje Agrokora u cijelosti, a ne izvođenje iz konteksta pojedinih dijelova”, kazao je Prodanović.

Sloković je zaključila kako će vidjeti što dalje. “Onda se postavlja pitanje jamčevine i visine jamčevine, to ćemo vidjeti. Novca nemamo, možemo u nekretninama, s njima imamo određene probleme, mogli ste vidjeti u ranijim predmetima kako ide s nekretninama”, rekla je o nastavku procesa.

U četvrtak odluka o žalbama na Todorićev istražni zatvor

Komentiraj