Stranka Slobodna Hrvatska apelira na hrvatsku Vladu “da uvaži mišljenje stotina tisuća građana te ukine sporne odredbe zakona o porezu na nekretnine, te da joj je iznimno stalo da se taj porez u što skorijem roku stavi izvan snage, ako treba i putem referenduma.

“Ako Vlada to ne učini, jedini izlaz vidimo u ustavotvornom referendumu kojim bi se na razini Ustava spriječilo svako zadiranje u privatno vlasništvo građana putem bilo kakvog poreza na nekretnine”, priopćeno je u utorak iz te stranke.

Predlažu da se građanima postavi samo jedno pitanje i to: “Jeste li za to da se u Ustav RH unese odredba: Zabranjuje se porez na nekretnine građana” i dodaje da bi se na taj način ova i sve buduće Vlade onemogućilo u pokušajima dodatnog opterećivanja putem poreza na nekretnine.

Pozivaju sve društvene i političke faktore koji se protive ovom porezu da u ime uspjeha potencijalnog referenduma u drugi plan stave svoje želje za stjecanje političkih bodova i udruže se u učinkovit blok koji će stati na kraj ovom nepoštenom i neopravdanom opterećenju hrvatskih građana.

Neuspjeh referenduma zbog loše organizacije nanio bi nenadoknadivu štetu interesima građana i dao za pravo Vladi da uvedi nove namete a upravo to zajedničkim djelovanjem moramo spriječiti, navodi stranka Slobodna Hrvatska.

Komentiraj