Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu zaprimilo je spis o slučaju Sanader, a odluka o sudbini bivšeg hrvatskog premijera biti će donesena tek sljedeći tjedan, piše dnevnik.hr.

Naime, izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Zagrebu odlučit će hoće li se Ivo Sanader braniti sa slobode ili će ostati u Remetincu.

Podsjetimo, Sanader se u pritvoru nalazi već 3 godine i 6 mjeseci, koliki je maksimalni rok u kojem može biti iza rešetaka zbog čega se njegovi odvjetnici trude ubrzati proces.

Ustavni sud nedavno je srušio presudu za HYPO i INA MOL u kojoj je Sanader osuđen na zatvorsku kaznu od osam i pol godina, pa će suđenje iznova početi u rujnu.

Sanader je uhićen u Austriji, u listopadu 2010. godine. Nakon sedam mjeseci, izručen je Hrvatskoj. Nakon godinu dana pušten je da se brani sa slobode uz 12,4 milijuna kuna jamčevine. Godinu dana dolazio je na suđenje sa slobode, a onda dobio prvu nepravomoćnu presudu. Odmah je završio u Remetincu, gdje se nalazi i danas. Vrhovni sud kaznu mu je smanjio na osam i pol godina, a Ustavni srušio i vratio cijelo suđenje na početak.

Komentiraj