Tijekom vikenda će biti pretežno sunčano i vrlo toplo, u mnogim mjestima i vruće i sparno. Na kopnu će biti mjestimične jutarnje magle pa dnevnih razvoja oblaka iz kojih i lokalnih pljuskova praćenih grmljavinom, a moguća je i tuča. Sasvim stabilno neće biti ni na Jadranu. U prvoj polovici novoga tjedna još promjenljivije, uz češću kišu i nižu temperaturu, javlja HRT.

Subota će u istočnoj Hrvatskoj biti pretežno sunčana, povremeno s umjerenom naoblakom, ujutro ponegdje i maglom. Poneki poslijepodnevni pljusak vjerojatniji je u zapadnoj Slavoniji. Puhat će slab vjetar. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 15 i 18 °C, a najviša dnevna od 28 do 30 °C.

Nedjelja će u unutrašnjosti biti većinom sunčana i još malo toplija, a poslijepodnevnih nestabilnosti bit će rijetko, uglavnom na sjeverozapadu. Početkom tjedna, osobito u utorak, mjestimična kiša i grmljavina bit će ponovno češće, lokalno i izraženije, a i temperatura će se sniziti.

Nedjelja će na moru biti sunčana, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki neverin duž obale. Početkom tjedna bit će oblačnije i promjenljivije, uz porast vjerojatnosti za mjestimičnu kišu te uz jačanje neugodnog juga.

Komentiraj