Virtualni ženski poduzentički centar

Slikovnica ‘Ja sam mali poduzetnik’ će uskoro biti tiskana u BiH, Sloveniji i Srbiji

Slikovnica ‘Ja sam mali poduzetnik’ autorice Sanele Dropulić i izdavača Virtualnog ženskog poduzetničkog centra bit će uskoro tiskana u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji.

Slikovnica koja uči o poduzetništvu je postala i “hrvatski edukacijski izvozni proizvod za djecu” i to vrlo brzo nakon što je 10 tisuća primjeraka prve naklade slikovnice u cijelosti besplatno podijeljeno po hrvatskim vrtićima i osnovnim školama – u prvom redu gradovima i županijama prijateljima ženskog poduzentištva.

U priopćenju za medije istaknuto je da je darovnice autorskih prava na tiskanje slikovnice predala Sanela Dropulić, autorica slikovnice i direktorica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra,  Adisi Tufo iz Bosne i Hercegovine, Zori Jakolin iz Slovenije te Sofiji Bajić iz Srbije tijekom nedavne promocije slikovnice u Zagrebu na Svjetski dan poduzetnica.

Prijevod slikovnice, kao i priprema za tisak već su velikom zamašnjaku u državama regije, a sve s jednim ciljem – potaknuli poduzetničko promišljanje od malih nogu, kod djece u starijih vrtićkih grupa, kao i učenika nižih razreda osnovnih škola.

Budemo li djecu poticali na poduzetničko promišljanje već od malih nogu, od sada i kroz slikovnicu „Ja sam mali poduzetnik!“ naši najmađi na vrijeme će upoznati svu ljepota rada kroz kreiranje vlastitih projekata od ideje do realizacije. I na taj način kada izađu jednog dana na tržište rada, imat će mogućnost odabrati otvaranje vlastite tvrtke ili obrta umjesto kupnje jednosmjerne karte za odlazak van Hrvatske – izjavila je u povodu najave tiskanja slikovnice u Bosni i Hercegovini, Sloveniji i Srbiji autorica prve slikovnice jugoistočne Europe koja uči o poduzetništvu Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra.

Sanela Dropulić, direktorica Virtualnog ženskog poduzentičkog centra

– Doista se o poduzetništvu da bi ga jednog dana mogli živjeti, mora učiti od malih nogu. Zahvaljujem autorici slikovnice na njenoj nesebičnoj gesti, na besplatno uručenim autorskih prava za tisak i distribuciju slikovnice. Presretna sam što će uskoro učenici drugih razreda osnovnih škola u Kantonu Sarajevo, imati u rukama ovu slikovnicu i što će sa svojim učiteljicama razgovarati o poduzetništvu. Jako je važno da u najranijoj dobi djeca razmišljaju o onome što žele jednom postati, da im se pojam poduzetništva približi na naljepši i najprimjereniji način – najavila je Adisa Tufo.

Slikovnica je za područje Hrvatake tiskana uz veliku potporu, svesrdnu pomoć i donacije Ureda zastupnice u Europskom parlamentu Ivane Maletić, Gradova prijatelja ženskog poduzetništva – Zagreba, Nove Gradiške, Pakraca, Zaprešića i Petrinje, Varaždinske, Krapinsko zagorske i Međimurske županije, Zagrebačkog holdinga d.o.o, dr. Marie Škornjak, Go2Digital d. o. o. Zagreb, INTEREXPERT – Zagreb d.o.o. i Sanje Balenović, vlasnice i direktorice tvrtke MINT IT”, navodi se u priopćenju.

Adisa Tufo

Komentiraj