Slavonskom svećeniku silovatelju zatvorska kazna zamijenjena radom za opće dobro

HINA

Katolički svećenik s područja Slavonije i Baranje, koji je silovao 15-godišnjeg dječaka koristeći njegovu emocionalnu nerazvijenost, osuđen je na godinu dana zatvora, ali mu je kazna zamijenjena radom za opće dobro.

U nepravomoćnoj presudi Općinskog suda u Osijeku stoji kako će svećenik odraditi 730 sati društveno korisnog rada, javlja Glas Slavonije.

“Svećenika se optužnicom teretilo da je u noći između 5. i 6. siječnja 2002. godine u crkvenim prostorijama u jednom mjestu u Slavoniji i Baranji silovao dječaka koristeći njegovu nedovoljnu emocionalnu razvijenost i prethodno stvorenu duhovnu i psihičku ovisnost o sebi kroz duhovno savjetovanje. Nakon što je dječaku ponudio pivo, za vrijeme prijateljskog druženja, svećenik je otišao u kupaonicu za 15-godišnjakom, prišao mu s leđa i neprikladno ga dirao, a potom ga odveo u susjednu sobu i položio na krevet gdje je legao na njega i bez dječakove privole silovao ga”, piše Glas Slavonije.

Prema presudi, svećenik je te večeri dočekao dječaka u ‘bademantilu’, nudio ga pivom dok su gledali utakmicu i tražio da ga izmasira. Potom ga je silovao.

Nakon svega, dječak se pokušao ubiti, a istražiteljima je ispričao da, nakon što ga je silovao, svećenik je dječaku rekao: “To znamo samo ti, Bog i ja”.

Komentiraj