TZ PSŽ

Slavonski specijaliteti za prste polizat

Najfiniji tradicionalni specijaliteti, sjajna kutjevačka, požeška i pleternička vina i brend ‘Okusi Zlatne Slavonije’ najbolja su pozivnica za posjet Požeško-slavonskoj županiji.
Neobična kombinacija ražnja i orijentalnih utjecaja, vrlo hvaljeni požeški vinogradarski ćevap tradicionalno je jelo vinogradara i vinara, uz koje se obilježavaju i slave svetkovine Vincelovo i Martinje.
Tu je i svinjska maramica na ražnju, odrezak Barun Trenk, specijaliteti od slatkovodne ribe, poput pastrve sa žara, perkelta od soma i odličnog fiš paprikaša.
Dobar fiš je umjereno slan, umjereno ljut i umjereno gust. Ovo jelo se priprema u sva četiri godišnja doba, sastavni je dio ponude većine slavonskih restorana, baš poput sarme koja možda nije originalno, ali je omiljeno jelo među Slavoncima.
Doživjeti ovakvu domaćinsku atmosferu možete, a gdje drugdje nego u Slavoniji, poznatoj po bogatstvu okusa i mirisa, hvaljenoj gostoljubivosti i vrhunskim vinima.

Komentiraj