“Slavonija treba najveću podršku države”

HINA

U subotu se u Virovitici održala četvrta sjednica Savjeta za Slavoniju, Baranju i Srijem.

“Slavonija treba najveću podršku države i ovaj format se pokazuje inkluzivnim i jako dobrim. Poruka koju šaljemo i aktivnosti koje provodimo će kroz mandat Vlade pokazati koliko toga se napravilo u mandatu jednoga Sabora i jedne vlade. To je ispružena ruka suradnje, ispružena ruka podrške”, rekao je predsjednik Vlade Andrej Plenković, koji je predsjedao sjednicom.

Najavio je kako će se sljedeća sjednica Savjeta održati u Vukovarsko-srijemskoj županiji za nekoliko mjeseci.

Na sjednici su sudjelovali i potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva, poduzetništva i obrta Martina Dalić, ministar financija Zdravko Marić, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić i ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

Savjet za Slavoniju, Baranju i Srijem savjetodavno je tijelo u području koordinacije provedbe i praćenja korištenja ESI fondova, instrumenata i programa EU-a, Europskoga gospodarskog prostora i nacionalnih izvora u okviru „Projekta Slavonija, Baranja i Srijem“. Projekt je pokrenut kako bi se osiguralo 2,5 milijardi eura (18,75 milijardi kuna) iz EU fondova isključivo za projekte na području pet slavonskih županija.

Komentiraj