Slavno izrezano platno britanskog umjetnika Banksyja na aukciji

Screenshot YouTube

Djelomično izrezano platno, jedno od najslavnijih djela britanskog umjetnika Banksyja, bit će ponuđeno na prodaju u četvrtak u Londonu i očekuje se da će postići milijunski iznos.

Djelo nazvano “Ljubav je u kanti” ponudit će dražbovna kuća Sotheby’s uz procijenjenu vrijednost od pet do sedam milijuna eura.

Originalno platno prodano je za gotovo 1,1 milijun funti na istoj lokaciji u listopadu 2018., kada je dramatično prošlo kroz rezalicu skrivenu u okviru nekoliko trenutaka nakon završetka nadmetanja.

Bio je to zadnji u nizu nepredvidljivih poteza provokativnog umjetnika, čiji se radovi pojavljuju diljem Britanije i svijeta. Djelomično izrezano platno prikazuje malo dijete koje pruža ruke prema crvenom balonu u obliku srca. Original, koji se prvi put pojavio na zidu u istočnom Londonu, beskrajno se reproducirao u tisku i na internetu, a prisvojili su ga neki od najpoznatijih svjetskih brendova.

Nazvan je jednim od najznačajnijih umjetničkih djela početka 21. stoljeća u britanskom tisku, prije nego što je izrezana verzija dobila novi certifikat i datum Banksyjeva tijela za autentifikaciju, i dobila novi naziv.

Alex Branczik, zadužen za suvremenu umjetnost u Sothebyju, rekao je kako Banksyjev trik na zadnjoj prodaji “nije uništio umjetničko djelo rezanjem nego je stvorio novo”.

Njegova posljednja djela nedavno su se pojavila u nekoliko britanskih primorskih gradova. Grafiti umjetnika počeli su se pojavljivati ​​na ulicama Bristola u jugozapadnoj Engleskoj 1980 -ih.

Komentiraj