Slavni redatelj Terry Gilliam se za 80. rođendan poželio nadrogirati

Poznavajući filmove Terryja Gilliama kao što su „Kralj ribara“, „12 majmuna“, „Strah i prezir u Las Vegasu“ i tako dalje, teško je povjerovati da se ovaj slavni redatelj nikada nije drogirao. Naime, u posljednjem intrevjuu objavljenom u talijanskom listu La Repubblica, Gilliam je rekao da bi želio proslaviti svoj 80. rođendan (22. studenoga) tako što bi se nadrogirao.

„Za svoj glupi rođendan želim samo jedno: magične gljive. Nikada ih nisam probao. Želio sam proslaviti rođendan u svojoj kući u Umbriji gdje bih doletio s cijelom obitelji. U ovom trenutku to nije bilo moguće“, objasnio je Gilliam dodajući kako je želio zakupiti privatni avion „uz pomoć gljiva“.

Objašnjavajući svoj stav spram doge, Gilliam je kazao kako je bio nesklon LSD-iju još u šezdesetim godinama prošlog stoljeća kada se u Los Angelesu „praktički svatko drogirao“. Bez obzira na to, morao je snimiti scenu u filmu „Strah i prezir u Las Vegasu“ u kojoj je Johnny Depp na LSD-iju i priviđaju mu se čudne stvari. „Jednom sam, dok sam bio na koledžu, pušio marihuanu i nije mi se dopalo. „LSD me užasavao. Nakon što sam se preselio u London povremeno sam, zbog posla, putovao u Los Angeles. Imao sam grozan jet lag. Na tulumima su mi nudili kokain, ipak su to bile osamdesete i kokaina je bilo svugdje, te sam nekoliko puta prihvatio ponudu. Bio sam umoran, nisam mogao podnijeti jet lag. Međutim, mamurluk je nakon toga bio tako grozan da sam rekao – nikad više“, prepričao je Gilliam.

Posljednji film Terryja Gilliama je „Čovjek koji je ubio Don Quijotea“, a trenutno nema u planu novi film. Kaže da je tijekom ljeta trebao početi raditi na filmu koji je bio baziran na ideji Stanleya Kubricka, ali je pandemija koronavirusa upropastila taj projekt.  „Imao sam scenarij i glumce ali je izolacija sve uništila“, objasnio je Gilliam.

Komentiraj