Slavni redatelj žali jer se ponašao kao diktator na snimanjima filmova

Odavno se u hollywoodskim krugovima zna da slavni redatelj James Cameron, najpoznatiji po hitovima „Titanic“ i „Avatar“, nije najugodnija osoba za suradnju. Glumci nisu htjeli otvoreno govoriti o tome, jedan od rijetkih koji je to učinio bio je glumac Ed Harris koji je 1989. godine glumio u njegovom filmu „Dubina“. Harris je izjavio da ga je Cameron „tjelesno mučio“ na snimanju tog filma. James Cameron je, sudjelujući u Internet serijalu Masterclass, priznao da nije najugodnija osoba za suradnju, te je rekao kako žali zbog toga.

Cameron je kazao da bi, ako bi nešto mijenjao u svojoj karijeru, onda bio pristojniji prema suradnicima. „Mogao sam ih više slušati. Mogao sam biti manji autokrat. Ne bi mi filmovi bili važniji od odnosa među ljudima na snimanju“, rekao je Cameron koji je odbacio tvrdnje da je ikada bio „okrutan“ jer je tražio previše od ljudi s kojima je radio. Ipak, priznao je da se ponašao kao diktator koji se izgubio u iluziji o svojoj filmskoj važnosti.

Mnogo toga promijenilo se kada je posjetio na snimanju kolegu redatelja Rona Howarda i kada je ostao zapanjen načinom na koji se Howard ponašao prema svojoj filmskoj ekipi. „Od tada težim biti kao Ron Howard“, izjavio je Cameron.

Cameron trenutno snima četiri nastavka filma „Avatar“ od čega će prvi nastavak imati premijeru u prosincu 2022. godine.

Komentiraj