Slavko Štimac nikad nije mislio da će biti poznati glumac

Jugoslavenski i srpski filmski i televizijski glumac Slavko Štimac prepoznatljiv je po ulogama u filmovima i serijama „Sjećaš li se Dolly Bell“, „Ko to tamo peva“, „Varljivo leto `68“, „Salaš u Malom Ritu“, „Specijalno vaspitanje“ i drugima.

Rođen je 15. listopada 1960. godine u Konjskom Brdu, selu nedaleko od Gospića. Tu je pohađao osnovnu školu kada je redatelj Obrad Gluščević došao tražiti dječaka za glavnu ulogu u svom novom filmu. Premda nije točno znao što ga je snašlo, Štimac je s 12 godina glumio mladog pastira Ranka u filmu koji je postao jedan od najpopularnijih dječjih filmova u Jugoslaviji. Već sljedeće godine ga je režiser Stipe Delić pozvao da tumači kurira u ratnom filmu „Sutjeska“. Od tada su se nizale uloge, a dječaku je bilo najteže uskladiti obaveze oko snimanja s obavezama u školi. Nije ni sanjao o tome da će postati poznati glumac, ali je upravo svojom skromnošću osvojio srca publike širom bivše Jugoslavije.

Iako su se u medijima pojavile informacije da je Štimac diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, on je to demantirao izjavivši da nikada nije ni pokušavao upisati Akademiju.

Komentiraj