SLAVKO LINIĆ ‘Nije točna tvrdnja Bože Petrova da od 2007. u Agrokoru nije izvršen porezni nadzor’

Nacional

Bivši ministar financija Slavko Linić, gostujući u emisiji Novi dan na N1 televiziji, komentirao je trenutno najaktualniju temu – stanje u Agrokoru.

Linić je još prije nekoliko godina govorio da Ivica Todorić ucjenjuje dobavljače jer su se rokovi plaćanja približavali i 200 dana, što su ugovori koje su morali potpisivati bili toliko teški da je obveza prema Agrokoru bila skoro 50 posto vrijednosti robe koju su dostavljali.

“To je nešto što je neprihvatljivo. To nije posao Ministarstva financija, to je posao Agencije za tržišno natjecanje… Očito da su i tu zakoni trebali biti dograđivani”, kaže bivši ministar.

Također kaže kako tvrdnja Bože Petrova, da od 2007. u Agrokoru nije izvršen porezni nadzor, nije točna.

“Za vrijeme dok sam ja bio ministar financija išli smo u poseban nadzor vezan uz rokove plaćanja i nije bilo neplaćenih dugova prema Agrokoru. Sada, ako se vidi da su bili gubici možda se čak i preplatio porez”, smatra Linić.

Blog Ivice Todorića smatra sramotnim.

“Mislio je da može cijelim svijetom upravljati i sad u 24 sata je popustio pritiscima, a istovremeno tvrdi da je riješio sve probleme u Agrokoru i zamislite, sad ga preplaši jedna Martina Dalić. To je ispod poslovnog dostojanstva, ispod ljudskog dostojanstva”, komentira Linić.

Komentiraj