Slavko Bralić ponovno u dresu Osijeka

Osijek je nakon Šime Gržana i Amera Hiroša dobio i treće pojačanje za novu natjecateljsku sezonu. Trogodišnji ugovor s Bijelo-plavima je potpisao Slavko Bralić koji se tako nakon šest godina vratio u Gradski vrt. 28-godišnji stoper će popuniti rupu u kadru nastalu odlaskom Gutierija Tomelina.

“Sretan sam i zadovoljan što sam nakon šest godina ponovo u Gradskom vrtu, u Osijeku sam proveo lijepe trenutke i stekao mnoge prijatelje. Lijepe uspomene me vežu i uz NK Osijek, taj klub nije bio to što je danas i jako sam sretan što je prebrodio teške trenutke kroz koje je prolazio i što je postao klub koji se bori za naslov prvaka Hrvatske. Pratio sam što se događa, bilo mi je jako drago što je sve bolji i sve konkurentniji u HNL-u i mogu samo biti ispunjen ponosom što sam dio takvog Osijeka. Promijenilo se i dosta igrača, mislim da sam iz aktualnog kadra samo s kapetanom Milom Škorićem dijelio svlačionicu, ali u ovom gradu imam mnoge prijatelje i siguran sam da neću imati problema s uklapanjem u momčad. Potrudit ću se da opravdam povjerenje Nenada Bjelice i tako mu zahvalim što me doveo, a u svakom trenutku, na treninzima i na utakmicama, ću se truditi da pomognem Osijeku da bude što bolji i da ostvari svoje ciljeve. Prošao sam različite lige i države, mišljenja sam da sam stekao vrijedno iskustvo igrajući u tamošnjim klubovima i siguran sam da će mi koristiti. Mislim da sam se afirmirao kao igrač, sada sam u najboljim godinama i dat ću sve od sebe da to i pokažem na travnjaku. Znam kakav je Osijek danas klub, a ja ću pružiti maksimum da doprinesem njegovom rastu.” izjavio je Bralić nakon potpisa ugovora.

Pomoćnik sportskog direktora Ivica Kulešević je dodao: “Bio sam mu trener u svom prvom mandatu. Radujem se njegovom povratku, znam da je imao dosta ponuda iz klubova iz cijele Europe, a ja čvrsto vjerujem da će i za klub i za njega biti dobra odluka što je došao u Gradski vrt. Tražili smo dugo igrača koji će ojačati našu zadnju liniju, a uvjereni smo da će svojim igračkim kvalitetama, ali i svojim karakterom, donijeti ono što tražimo. Želim mu puno sreće u ovom njegovom povratku u Gradski vrt.”

Bralić je proteklu godinu i pol dana bio član Vojvodine s kojom je u sezoni 2019./20. osvojio srpski kup, a ukupno je upisao 44 nastupa u kojima je zabio jedan pogodak. U Osijeku je pak boravio dvije sezone u kojim je u 47 utakmica također postigao jedan zgoditak.

Kup je osvojio i u dresu Širokog Brijega u sezoni 2016./17., a u karijeri je još nosio dres Omladinca iz Vranjica, Solina, azerbajdžanskog Neftchija i grčke AE Larise.

Komentiraj