Slavica: “Prošlo je 13 godina, čekam kraj ove agonije”

Na Vrhovnom sudu u srijedu je održana javna sjednica, vezano uz slučaj Dražena Slavice koji je dvaput oslobođen optužbi za kornatsku tragediju u kojoj je 30. kolovoza 2007. poginulo 12 vatrogasaca.

Nakon što su obje strane iznijele žalbene argumente Vrhovnom sudu, suci su se povukli na vijećanje i konačna odluka bit će im dostavljena najkasnije za mjesec dana, kad će se znati hoće li potvrditi drugu oslobađajuću presudu za Slavicu ili će sve vratiti na početak.

“Teško je. 13 godina je prošlo od svega i normalno očekujem kraj ove agonije. Jednu presudu, kaznu, već sam prošao, sad čekam kraj”, rekao je Dražen Slavica za N1 televiziju.

Dodao je da su sve to bili njegovi dobri prijatelji i kolege. “Iznimno mi je teško, onda i danas. Sve bih dao da se to nije dogodilo, ali da nismo pokrenuli akciju tada, koja je nažalost tako završila, ja bih isto bio tu”, rekao je Slavica.

Obiteljima je poručio da mu je iskreno žao.

Podsjetimo, nakon prve oslobađajuće presude Vrhovni sud je 2013. srušio tu presudu jer je bilo sporno proceduralno suđenje. Sad se u drugom vijećanju na Vrhovnom sudu razgovara o žalbenim argumentima. U slučaju je bilo oko 150 sudionika, održane su mnoge rasprave i ročišta. Kao službeni uzrok tragedije navodi se eruptivni požar.

Komentiraj