Slaven Belupo dobio novi umjetni travnjak

Nakon 42 dana intenzivnih radova Slaven Belupo je dobio novi umjetni travnjak na pomoćnom terenu koji će uvelike pomoći u poboljšanju uvjeta rada za prvu momčad te za prvenstveno mlađe dobne kategorije.

U prvoj fazi uklonio se dotrajali travnjak koji je potom podijeljen županijskim niželigašima kako bi uredili svoja igrališta. Potom se u drugoj fazi krenulo s popravljanjem drenaže, nasipavanjem pijeska i njegovim niveliranjem, a završno je postavljen i novi travnjak.

Izvođač radova bila je tvrtka Maxmar Grupa u vlasništvu Miljenka Sakomana, a investiciju u ukupnom iznosu od dva milijuna kuna su zajednički financirali Slaven Belupo i Hrvatski nogometni savez.

– “Iznimno nam je drago što su naš klub i naša Škola nogometa i svi njeni polaznici dobili još bolje uvjete za rad i svakodnevni napredak. Zahvalio bih se Hrvatskom nogometnom savezu na suradnji u ovom hvalevrijednom projektu zamjene dotrajalog i postavljanju novog travnjaka s umjetnom travom. Vrijednost investicije je oko 2 milijuna kuna.” – izjavio je tehnički direktor kluba Robert Kerovec nakon potpisivanja zapisnika o primopredaji novog teren.

Ranije ove godine novi umjetni travnjak je u suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom dobio i NK Varaždin. U infrastrukturu je tijekom prekida nogometnih natjecanja uložio i Dinamo koji je rekonstruirao travnjak na terenu Hitrec-Kacian te je na kadetskom igralištu dobio novi hibridni travnjak, a obnovljeno je i navodnjavanje na terenu za juniore.

Komentiraj