Slatina: Pse HGSS-a ustrijelio 58-godišnjak lovačkom puškom

Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL

Slatinska policija je utvrdila da je u dva psa Hrvatske gorske službe spašavanja, pri čemu je jednog ubio, a drugog ranio, pucao 58-godišnjak lovačkom puškom, priopćila je u petak virovitičko-podravstak policija.

Član stanice HGSS-a Orahovice prijavio je policiji da mu je netko tijekom poslijepodneva u srijedu ušao u dvorište i pustio dva psa, od kojih je s mladom njemačkom ovčarkom Astrom prije nekoliko mjeseci počeo obuku za potrage s HGSS-om. U srijedu navečer oko 23 sata HGSS je pokrenuo akciju traganja za nestalim psima i ubrzo su u jarku pored makadamske ceste u Sladojevcima našli teško ranjenu kujicu Astru, a 50-tak metara dalje pronađeno je i beživotno tijelo Rexa. Astru su odmah prebacili u veterinarsku stanicu u Slatini, gdje je dežurni veterinar utvrdio da joj unatoč višestrukim ranama od vatrenog oružja život nije ugrožen i ona je zbrinuta. Akcija u kojoj su sudjelovala trei člana HGSS-a završena je u 2.30 sati u četvrtak,  priopćeno je iz HGSS-a.

Policija je priopćila da je tijekom kriminalističkog istraživanja privela u policijsku postaju Slatina 58-godišnjaka i utvrdila osnovanu sumnju da je on pucao u pse, koje je vidio na poljskom putu na predjelu Bujno polje kod Sladojevaca. Pucao je legalnim lovačkim oružjem “bez pisanog odobrenja” koje je imao u automobilu, jer je, kako se navodi, mislio da se radi “o psima lutalicama koji prave štete”. Policija mu je uzela legalno lovačko oružje i streljivo, a protiv njega slijedi posebno izvješće Općinskom državnom odvjetnišrvu u Virovitici i obavijest lovnom inspektoru.

Komentiraj