SLALOM SLJEME Horošilov starta prvi, Hrvatska ima šest predstavnika

Igor Kralj/PIXSELL

Ruski skijaš Aleksandar Horošilov prvi će startati na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu nakon što je izvukao startni broj 1 na svečanosti izvlačenja brojeva na Trgu Bana Jelačića u Zagrebu.

Nakon Horošilova iz startne kućice na Sljemenu krenut će Talijan Stefano Gross i Šveđanin Andre Myhrer, startni broj 4 izvukao Talijan Manfred Moelgg, kao peti će startati Nijemac Felix Neureuther, a kao šesti i sedmi oni ponajbolji – ukupni pobjednik Svjetskog kupa Austrijanac Marcel Hirscher i prošlogodišnji najbolji slalomaš svijeta Norvežanin Henrik Kristoffersen.

Skijaši su po prvi puta u povijesti Svjetskog kupa na izvlačenje brojeva doskijali stazom od Bakačeve ulice do Manduševca, na kojoj će se kasnije večeras održati revijalna utrka 18 pobjednika Svjetskog kupa.

Ivica Kostelić sutra će osmi put predvoditi hrvatske skijaše na slalomskoj utrci na Sljemenu, a uz našeg najuspješnijeg skijaša na startu slaloma bit će još pet hrvatskih predstavnika Filip Zubčić, Istok Rodeš, Matej Vidović, Elias Kolega i William Vukelić.

Kostelić će na sutrašnjem slalomu Svjetskog kupa na Sljemenu startati s brojem 62.

“U jakom smo sastavu i dobroj formi i mislim da imamo priliku za dobre rezultate. Nadam se da će utrka biti dobra i da će staza izdržati i do visokih startnih brojeva”, rekao je Ivica Kostelić. Ove sezone Kostelić je vozio tek dvije utrke Svjetskog kupa i to neposredno prije Nove godine u Santa Caterini, a nakon utrka u Italiji vratio se u Zagreb gdje se na Sljemenu pripremao za sutrašnji slalom. “Ne mogu reći je li ovo moja posljednja utrka na Sljemenu, ali sigurno nije posljednja u Svjetskom kupu. Volio bih voziti do Zimskih olimpijskih igara sljedeće godine, i nadam se da će me zdravlje poslužiti kako bih tamo mogao biti dobar”, zaključio je Ivica.

Muška slalomska utrka “Snow Queen Trophy“ na rasporedu je 5. siječnja, prva vožnja počinje u 14.45, a druga u 18 sati.

Komentiraj