Zubčić bio blizu novog velikog uspjeha, ali mu je skija prešla preko skije i završio na 24. mjestu

Danas se vozio Svjetski kup u austrijskom skijalištu Flachau, u kojem je jedino Filip Zubčić od hrvatskih predstavnika izborio drugu vožnju, ali nažalost ipak bez većeg uspjeha.

Austrijanac Manuel Feller pobjednik je slaloma za Svjetski kup voženog u austrijskom skijalištu Flachau, dok je najbolji hrvatski skijaš Filip Zubčić zauzeo 24. mjesto sa 3.10 sekundi zaostatka.

Izvrsnu vožnju u prvom dijelu staze Zubčić je pokvario time što je prešao skijom preko skije, pa je u drugom dijelu izgubio prednost s početka te je trenutno sedmi, sa 69 stotinki zaostatka za vodećim Popovim.

Feller je do svoje prve pobjede u karijeri stigao sa 43 stotinke boljim vremenom od drugog Francuza Clementa Noela, koji je bio vodeći nakon prve vožnje, dok je treće mjesto zauzeo pobjednik otprije šest dana iz Adelbodena Austrijanac Marco Schwarz sa 70 stotinki slabijim vremenom.

Feller je nakon prve vožnje zauzimao treće mjesto, no s najboljim rezultatom u drugoj vožnji uspio je preskočiti Noela i Norvežanina Sebastiana Foss-Solevaaga te u dobi od 28 godina napokon se uspeti na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja.

Feller je pobjedom preuzeo i vodstvo u redoslijedu slalomaša sa 310 bodova, jedan manje ima drugi Schwarz, a 32 manje treći Nijemac Linus Strasser. Zubčić je sa 68 bodova 18. u redoslijedu slalomaša.

Vodeći u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa je Francuz Alexis Pinturault sa 718 bodova, drugi je Norvežanin Aleksander Aamodt Kilde sa 560, treći Švicarac Marco Odermatt sa 501, dok je Zubčić četvrti sa 462.

Ostali hrvatski skijaši nisu uspjeli osigurati drugu vožnju zbog velikog zaostatka. Rodeš je izletio sa staze, dok su Vidović i Kolega bili prespori, pa su prvu vožnju završili na 44. i 49. mjestu.

U nedjelju će se voziti još jedan slalom u Flachauu.

 

Komentiraj