SLADOLJEV Temelj programa mi je racionalno upravljanje novcem

HINA /Zvonimir KUHTIĆ

Mostov kandidat za zagrebačkog gradonačelnika Marko Sladoljev poručio je u ponedjeljak kao će temelj njegovog programa biti racionalno upravljanje novcem, a pobijedi li, kaže, prvi potez će mu biti ukidanje naknada mjesnim odborima u Gradu Zagrebu kao i ukidanje naknade političarima u školskim i vrtićkim odborima.

“26 milijuna kuna odlazi na naknade političara u mjesnim odborima Grada Zagreba, a taj novac planiram utrošiti na škole, vrtiće i obrazovanje”, poručio je Sladoljev predstavljajući svoj tim na Trgu Ivana Kukuljevića u Španskom Sladoljev je rekao kako je upravo taj Trg primjer lošeg upravljanja Zagrebom jer nakon svake kiše postaje ‘mala Venecija’, dok plac s kojim graniči nema krova, a Dom zdravlja koji je pored Trga je u ruševnom stanju.

Zagreb je, kaže, primjer netransparentnog upravljanja novcem, a 7,5 milijardi kuna aktualni gradonačelnik Milan Bandić koristi za svoju predizbornu kampanju.

Najavio je i stvaranje interaktivne karte na kojoj će se moći klikom miša vidjeti kome i pod kojim uvjetima Zagreb iznajmljuje svoje prostore.

“Marko jest jedina istinska promjena u odnosu na sve druge kandidate u utrci za Zagreb, jer jedini nije imao nikakvu povezanost s Bandićevim politikama zadnjih 10-ak godina”, poručio je čelnik Mosta Božo Petrov dodajući kako taj Mostov kandidat predstavlja mlade koji ne moraju ići van da bi pronašli svoju budućnost.

Ne želimo, kaže Petrov, devastirane sportske klubove, izmjene GUP-a onako kako odgovara određenim grupacijama, već Zagreb transparentan, posebno u sferi financija.

Ministar zaštite okoliša i energetike Slaven Dobrović kazao je kako Zagrebu nedostaje marljiv, lucidan, sposoban i pošten ‘arhitekt’ koji bi sve ono što Zagreb ima objedinio u mozaik na ponos svima u Hrvatskoj i Europi, a na tom mjestu upravo vidi Marka Sladoljeva.

I državni tajnik za energetiku Ante Čikotić podršku je došao dati stranačkom kolegi rekavši kako je on čovjek koji nije navezan na klijentelističke strukture u Zagrebu.

U najužem timu Marka Sladoljeva su Ratko Bedeković, aktivist koji se bavi gospodarenjem otpadom, Nedjeljko Marković, kandidat za zamjenika gradonačelnika, te Zorica Palac.

Komentiraj