HINA/ Miljenko KLEPAC

Slab snjeg u SZ Hrvatskoj, jak vjetar na A1

Slab snijeg povremeno pada u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Kolnici su mjestimice mokri ili vlažni i skliski, a ponegdje ima i magle. Smanjena je vidljivost na dionicama autocesta: A1 između vijadukta Krajine i tunela Mala Kapela, A3 Bregana-Lipovac između Križa i Nove Gradiške, A5 Osijek-Sredanci, A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Bosiljevo 2. Jak vjetar puše na autocesti A1 između južnog ulaza u tunel Bristovac i vijadukta Božići, vozi se uz ograničenje brzine od 40 km/h, javlja jutros Hrvatski autoklub.

Zbog niskih temperatura, moguća je poledica.

Autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče i A6 Rijeka-Zagreb, državne ceste DC1 Karlovac-Slunj-Knin-Split i stara cesta kroz Gorski kotar (DC3) otvorene su za sve skupine vozila.

Na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga te autocesti A7 Draga-Šmrika zabrana je prometa za: autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene (DC8) dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima dok je zabrana prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na sljedećim cestama:

GORSKI KOTAR i SJEVERNO HRVATSKO PRIMORJE: ŽC5191 Sopač-Mrkopalj-Tuk; ŽC5062 Lič-Lukovo; ŽC5068 Hreljin-Zlobin-Fužine; ŽC5030 Platak-Kamenjak; ŽC5110 Krmpote-Alan; ŽC5062 Bribir-Lukovo; ostale županijske i lokalne ceste na području Čabra, Delnica i Vrbovskog.

LIKA: DC42 u mjestu Poljanak; ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac. Samo osobna vozila smiju prometovati ŽC5094 Breze-Stalak.

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema redu plovidbe.

Granični prijelazi

Kolona teretnih vozila na graničnom prijelazu Bajakovo na izlasku duga je oko 1 km.

Na GP Pasjak pojačan je izlazak autobusa.

Komentiraj