Slab snijeg mjestimice pada u Gorskom kotaru, Slavoniji i sjevernoj Hrvatskoj. Kolnici su mokri ili vlažni i skliski i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj te Lici. Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebice na mostovima i nadvožnjacima, javlja jutros Hrvatski autoklub.

IZVANREDNE SITUACIJE NA AUTOCESTAMA

  • A1 Zagreb-Split-Ploče: srna na kolniku između čvora Jastrebarsko i odmorišta Draganić.
  • A2 Zagreb-Macelj: zbog zaustavljenog teretnog između tunela Sveta Tri Kralja i Brezovica u smjeru Slovenije vozi se uz ogreničenje brzine.
  • A4 Goričan-Zagreb: zbog prometne nesrećeizmeđu čvora POPOVEC i čvora SVETA HELENA, na 84. km u smjeru Zagreba, vozi se jednim trakom usporeno u koloni od oko 4 km.

Autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje te autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica otvorene su za sve skupine vozila, no zbog jakih bočnih udara vjetra vozi se uz ograničenje brzine.

Na autocesti A7 Draga-Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu vozila).

Pomorski promet

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Granični prijelazi

Teretna vozila na GP Bregana na izlazak čekaju oko sat vremena.

Posebne regulacije prometa na pojedinim graničnim prijelazima: za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova); za sav promet (osim za pješake) zatvoren je granični prijelaz Dvor (zbog radova). Moguće je koristiti granični prijelaz Hrvatska Kostajnica/Bosanska Kostajnica; na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja; od 2. studenog zbog radova na graničnom prijelazu Slavonski Šamac vozit će se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom. Radovi će trajati oko 20 dana; na graničnom prijelazu Harmica (SLO) zabrana je prolaska vozilima ukupne težine veće od 7,5 t.

Komentiraj