Skup u Mississippiju: Farage podržao Trumpa

EPA/SEAN DEMPSEY

Šef kampanje za Brexit Nigel Farage obratio se okupljenima na predizbornom skupu Donalda Trumpa u američkoj državi Mississippiju, objavili su mjesni mediji, te pozvao pristaše republikanskog predsjedničkog kandidata da ne očajavaju unatoč padu rezultata u anketama.

Pridružujući se Trumpu za govornicom u Jacksonvilleu, bivši čelnik Britanske neovisne stranke (UKIP) istaknuo je sličnosti između britanskog glasanja za izlazak iz EU-a u lipnju i Trumpove političke kampanje, prenosi CNN.

“Upamtite, sve je moguće ako su ljudi dovoljno pošteni da se suprotstave establishmentu”, rekao je Farage uz primjedbu da su ankete pokazivale da će Britanci glasati za ostanak u EU.

Farage je također izrazio svoje mišljenje o demokratskoj predsjedničkoj kandidatkinji Hillary Clinton. “Reći ću vam ovo: da sam američki državljanin, ne bih glasao za Hillary Clinton čak i da mi platite. Ne bih glasao za Hillary Clinton čak i da mi ona plati”, rekao je.

Republikanski kandidat zauzvrat je govorio pohvalno o britanskom referendumu.

“Podržavao sam njihovo pravo da to učine i preuzmu kontrolu nad svojom budućnošću, kao što ćemo i mi glasati 8. studenoga”, rekao je Trump. “Oni su glasali da ponovno vrate kontrolu nad imigracijom, ekonomijom, svojom vladom.

Farage je objavio svoju ostavku na mjesto čelnika UKIP-a u srpnju, objasnivši da je postigao svoj cilj osiguravši Brexit.

Komentiraj