hrt

Skup "3D & D2" izazvao veliko zanimanje

Tržište video igara iz godine u godinu rapidno raste. Uloga dizajna – vrlo je važna. Dvodnevni stručni skup “3D & D2” okupio je ponajbolje stručnjake iz područja dizajna, izrade video igara, aplikacija, 3D modeliranja. Vrlo aktualne teme i ugledni predavači izazvali su zanimanje, pa je sveučilišna dvorana bila puna, javlja HRT.
Praćenje novih tehnologija u dizajniranju i inženjerstvu vrlo je važno da bi se moglo udovoljiti sve većim zahtjevima tržišta. Znanje prije svega, ali i iskustvo – od neprocjenjive su važnosti.
Ovo je drugi takav stručni skup koji je organiziralo Sveučilište Sjever.
– Mislimo da je neprocjenjivo i za nas kao ustanovu jer ovakvo mjesto i ovakvi događaju su jedina prilika za umrežavanje svih dionika s jedne strane tržišta, s druge strane ustanova u visokom obrazovanju a s treće strane budućih zaposlenika koje mi školujemo za poslove u realnom sektoru – izjavio je Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin.
Gostujući govornici skupa su vrhunski 2D i 3D umjetnici u području računalne grafike i računalnih igara poput zvučnih i inozemno poznatih Croteama, Exordium Gamesa, Lemonade3Da i Gamespiresa. Uz navedene došli su i stručnjaci kao što su Damir Sabol, kreator Photomat aplikacije – najkorištenije edukativne aplikacije na svijetu sa više od 100 milijuna preuzimanja, zatim Slaven Lunar Kosanović, svjetski grafit artist, te profesori iz Velike Britanije; Brunel sveučilišta te iz Tajlanda sa Psu Tajland sveučilišta.

Komentiraj