Skriveni koncert Riječkog puhačkog trija

HNK Ivana pl. Zajca

Skriveni koncert u produkciji Opere HNK Ivana pl. Zajca će izvesti članovi Riječkog puhačkog trija u srijedu, 6. ožujka u 20 sati, na posebnoj lokaciji. Bit pravi užitak čuti i vidjeti članove riječkog orkestra.

Riječki puhački trio odnosno oboist Antonio Haller, klarinetist Matej Pavić i fagotist Ivan Vargoš pripremaju program kao glazbeno putovanje u kojemu će se izmjenjivati djela hrvatskih i stranih kompozitora.

Prva kompozicija na koncertu je ‘Trio za obou, klarinet i fagot’ hrvatskog kompozitora Frana Lhotke koja će publiku u priču uvesti jednom meditacijom, a završiti razigranom fugom. Kroz pet stavaka Mozartovog Divertimenta br. 3 KV 439b uživat će se baš kao što se uživalo na nekom dvoru u 18. stoljeću.

Treću skladbu na koncertom programu također je napisao “Mozart“, ali onaj hrvatski. Riječ je o ‘Maloj suiti’ Borisa Papandopula. Kroz pet karakterno različitih stavaka ocrtava se sva genijalnost ovog skladatelja.

Jedno od najpoznatijih djela literature za ovakav puhački trio je svakako ‘Cinq pieces en trio’ francuskog kompozitora J. Iberta. Također, kroz pet stavaka većinom napisanih u neoklasičnom stilu približit će duh francuske glazbe s početka 20. stoljeća.

Komentiraj

nacional banner
nacional banner