ŠKORO: “Zastupnike se ne može natjerati da nose zaštitne maske”

 

Čelnik Domovinskog pokreta i potpredsjednik Sabora Miroslav Škoro u utorak je u Saboru poručio da se zastupnike ne može natjerati da nose zaštitne maske. Ipak, kaže da vjeruje da će se, kada se donese odluka, pronaći način da se to učini.

“Preporuka Predsjedništva Sabora je da se nose maske, međutim, s obzirom na status saborskih zastupnika nikoga ne možemo natjerati na to. No, kada se donese odluka, vjerujem da će postojati način da se to učini”, kazao je Škoro novinarima nakon sjednice Predsjedništva Sabora.

Dodao je da se epidemiolozi ne slažu oko nekih stvari. “Dio njih govori da su maske dobra zaštita za druge od nas ako smo kliconoše, dok dio smatra da može biti i drugačije”, kazao je.

Škoro kaže da je to taj problem neujednačenosti prakse kod propisivanja mjera u vezi s Covid-19, čemu svjedočimo svaki dan. 2Imamo, s jedne strane, čovjeka na traktoru koji sam ore njivu, a u samoizolaciji je i dođe policija, privede ga i kazni velikom kaznom i vrati ga kući, a, s druge strane, očito ako si nužan za kvorum većine u Saboru, onda možeš prekinuti samoizolaciju i doći na sjednicu Sabora. Ako si predsjednik Vlade, možeš biti i u kontaktu, ali u tom slučaju, virusu treba 15 minuta da prijeđe razdaljinu od metar i pol. To su sve te vrlo zbunjujuće poruke epidemiologa i onih koji u ovoj ‘stožerokraciji’ vode računa o provođenju tih mjera”, poručio je Škoro.

Škoro je kazao da još nije stigao instalirati aplikaciju Stop covid. “Nisam još proučio aplikaciju, a u načelu sam protiv toga da se bilo koga kontrolira mimo uobičajenih procedura kada postoje indicije da nekoga treba kontrolirati i pratiti. Mislim da većina nas građana ne spada u tu skupinu”, odgovorio je na pitanje strahuje li da bi se tom aplikacijom građani mogli pratiti. “Ako je ta aplikacija u svrhu zaštite hrvatskih građana i njihova zdravlja, naravno da ću to napraviti”, zaključio je Škoro.

Komentiraj