ŠKORO: “Vjerujem da će predsjednica na HTV-u dobiti svoja pitanja”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro sinoć je u RTL Direktu rekao da vjeruje da je aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a za novi mandat Kolinda Grabar-Kitarović pristala na sučeljavanje samo na javnoj televiziji jer će tamo dobiti ‘svoja pitanja’.

“Sučeljavanje će bti na državnoj televiziji. Meni se to ne sviđa. To je bilo na inzistiranje aktualne predsjednice i vjerujem da će ona dobiti tamo ta svoja pitanja pa će odgovarati prije nego što pitanje završi. Mislim da je tamo u povlaštenom tretmanu i to nije u redu prema ostalim gledateljima. To je ono o čemu trebamo razgovarati, da od nas prave budale gdje god stignu”, rekao je Škoro.

Ne slaže se da je populist. “Populist je nešto drugo. Sve što želim je ostvarivo, realan sam čovjek, dolazim iz realnog sektora, vidim što se događa. Da bi politika trebala proizlaziti iz govora naroda govori Ustav, a kada govorite o korumpiranima elitama, ne volim reći elita jer to je inače termin za nešto pozitivno. Ovdje se radi o tipičnim oligarsima”, kazao je.

Dodao je da je za to da se funkciji predsjednika vrati dignitet, dostojantvo, da bude aktivnija. “Postoji zato bezbroj ralzoga. Ne može netko gore biti bez političke odgovornosti, a to sada jest tako. Što se učinkovitosti tiče, gore nitko ne može biti ako se ne promijene ovlasti”, poručio je Škoro.

Odgovarajući na kratka pitanja naveo je da je protiv abortusa, ali i dodao taj čin se mora regulirati na relaciji Ustavni sud – Sabor i da će ako ga budu zvali ići na Hod za život. Naveo je da je za legalizaciju marihuane u medicinske svrhe. Istaknuo je da vojsku treba rasporediti na granice kako bi se zaštitila od migranata.

Komentiraj