ŠKORO “Pupovcu je minimum da se ispriča”

Jučer je Milorad Pupovac održao press konferenciju na kojoj se nije ispričao za svoju izjavu o Republici Hrvatskoj i usporedbu s NDH,  javlja N1, ali nije ni tražio ispriku za izjave da je četnik. Je li to po vama dovoljno da SDSS ostane u vladajućoj koaliciji? Stojite li vi još uvijek pri odluci da bi SDSS trebalo zabraniti?

“Mislim da jedna osoba je shvatila što sam ja rekao i govorila o tome. Niti u jednom trenutku nisam rekao da bih branio bilo koga, rekao sam da predsjednik ima pravo braniti neke stvari odnosno pokrenuti postupak zabrane. Zabranu može samo donijeti Ustavni sud, to je jedna stvar.

Druga stvar, nisam pratio jer sam imao drugog posla, niti tu njegovu tiskovnu konferenciju, niti ono što je izjavio. Ja se natječem za, odnosno pretkandidat sam odnosno potencijalni kandidat za predsjednika Republike tako da ne pratim to puno kada je u pitanju ovaj dio vlasti u kojem je gospodin Pupovac. Činjenica jest da je on dio vladajuće koalicije, činjenica jest da je izgovorio to što je izgovorio. Možda je najsporniji taj dio kad je on rekao da bi Hrvatska mogla skončati kao ta Nezavisna država Hrvatska. Čini mi se da je minimum taj koji čovjek može dati, jer je ljudski i pogriješiti, je ta isprika, a ako nije to je njemu na dušu. Vjerojatno on i njegovi koalicijski partneri znaju što rade.”

I predsjednica je poslala upravo njemu pismo. Kaže kako on na zlonamjeran način kritizira Hrvatsku. Mislite li da je to pooštravanje sada njenog govora prema Miloradu Pupovcu upravo zato što ste joj vi protukandidat i vi ste se poprilično jasno izjasnili po pitanju njega? Mislite li da je ona sada u kampanji ipak zbog toga oštrija prema njemu?

“Mi nismo u kampanji. Formalno-pravno do trenutka dok se ne odredi datum izbora. To je jedno. Drugo, moj život je stvarno otvorena knjiga. Ja sam na javnom prostoru ove naše države već desetljećima, tako da je lako provjeriva činjenica stvari koje ja govorim i njihova vjerodostojnost. Ne samo govorim, ja ih i pjevam.”

Komentiraj