ŠKORO ‘Prekopat ćemo Jasenovac’

Na Facebook stranici Velimira Bujanca objavljen je govor predsjedničkog kandidata Miroslava Škore. Škoro je u najnovijem govoru poručio kako se ne boji braniti ustaški poklič “Za dom spremni”, ali i kako će “prekopati Jasenovac”.

Komentirao je i kako o proslavi Dana antifašističke borbe trebaju odlučiti povjesničari te da će on potpisati što kaže “pametni dr. Hasanbegović”.

“Ja pripadam generaciji ponosnih ljudi koja je pobijedila srpski fašizam. To smo mi pobijedili”, poručio je Škoro, naglasivši kako “nije licemjer”.

“To je pozdrav pod kojim se moj vjenčani kum borio za ovu Hrvatsku 91. godine. To je pozdrav pod kojim se moj pradjed borio”, kazao je Škoro, dodavši da mu “nitko neće kazati da je to pozdrav koji nekima smeta jer je korišten od ’41. do ’45.”.

“Koristili su i riječ ‘Hrvatska’, nastavlja Škoro”, koristili su i himnu ‘Lijepa naša’, koristili su i plaćali kunama. I ne samo to, Javnica Krugovalne postaje Zagreb bila je ‘U boj, u boj’. To je dio opere ‘Nikola Šubić Zrinski’ i danas se izvodi”, izjavio je Škoro.

Okupljenima je poručio i da će doći u Bleiburg, ali i u Jasenovac.

“Otići ću i u Jasenovac, nemam ja problema s time, gospodine. I znate što ću tražiti? Tražit ću međunarodnu komisiju”, kazao je Škoro.

“Ako treba, prekopat ćemo sve”, zaključio je predsjednički kandidat desnice.

Komentiraj