Škoro povukao predizborni spot zbog suradnje s reperom koji simpatizira nacizam

Kandidat Domovinskog pokreta za gradonačelnika Zagreba Miroslav Škoro povukao je u ponedjeljak predizborni spot “Grad za sve nas”, jer je na njemu surađivao s reperom Zizijem, poznatom po simpatiziranju nacizma, objavili su mediji, dodajući kako je Škoro kazao da nije znao kakve vrijednosti reper zagovara.

Šef Domovinskog pokreta Miroslav Škoro prije tri dana premijerno je predstavio spot za predizbornu pjesmu “Grad za sve nas”, u sklopu svoje kampanje za gradonačelnika Zagreba. Škoro je na toj pjesmi surađivao sa zagrebačkim reperom Zizijem, simpatizerom nacističkog i ustaškog režima.

Zizijeva retorika nije u skladu s vrijednostima koje Škoro u svojoj kampanji zagovara, piše dnevnik.hr. U reperovom spotu “After na krovu” vidi se da na prsima ima nacističku tetovažu, a u pjesmi su i ovi stihovi: “Svi znaju ko plodi mame na Remizi; Serem se na drotove, to normalna je stvar, pucam po njima kao Pablo Escobar.”

Škoro je u ponedjeljak izjavioo da nije znao što Zizi zastupa. “Nisam znao. Zbog jedne sustavne nebrige za mlade u Zagrebu su se razvile određene subkulture. Jedna je reperska, navijačka, a druga cajkaška, a ni jednu ni drugu ne pratim, dolazim iz drugog glazbenog žanra”, kazao je Škoro.

Dodao je da je njegova pjesma o Zagrebu. “Do mene su došle naknadno određene stvari koje bi mogle biti sporne kada je u pitanju izvođač, no oštro se ograđujem od totalitarnih režima, antisemitizma… Oštro osuđujem sve zločine totalitarnih režima – ustaške, četničke, komunističke, smatram da ih treba procesuirati”, rekao je Miroslav Škoro i dodao da je sposoban ispričati se ako pogriješi.

“Ja sam samo znao da je on sin hrvatskog branitelja i da se bavi rep glazbom. Dalje nisam istraživao. Oštro se protivim određenim riječima koje on koristi u svojim pjesmama”, kazao je Škoro.

Komentiraj