SKORO PA NEMOGUĆE Ferrari bi mogao napustiti Formulu 1 prvi puta u povijesti

epa

Renault i Mercedes već su pokazali da se ne slažu sa svim novim planovima Libertya za novu formulu za motore koja bi na snagu trebala stupiti iza 2020. godine, saznaje net.hr.

Novi motori od 2021. i dalje bi trebali biti 1,6-litreni V6 motori sa sustavom za obnovu energije, ali bi se trebali vrtjeti 3000 o/min više (18 000 umjesto dosadašnjih 15 000 o/min) i imati jači MGU-K umjesto kombinacije MGU-H.

Vozači će biti u mogućnosti ručno aktivirati električnu snagu i prenositi zalihe električne energije u iduće krugove, a spominju se i mogućnosti standardizacije dijelova pogonskoga sklopa za smanjenje troškova.

Predsjednik Ferrarija, Sergio Marchionne, smatra kako su neke novosti prihvatljive:

“Liberty ima nekoliko dobrih namjera, od kojih je jedna i smanjenje troškova, što mislim da je dobro. Ali s nekoliko stvari se nužno ne slažem”, rekao je Marchionne.

“Standardizacija pogonskoga sklopa neće činiti razliku između sudionika. To nećemo poduprijeti. Želim da bude apsolutno jasno da, ukoliko ne pronađemo prave okolnosti koje će biti povoljne za brend, tržište i ojačavanje pozicije Ferrarija, Ferrari neće sudjelovati”, odlučno je izjavio predsjednik Marchionne.

Komentiraj