ŠKORO O PADU BERLINSKOG ZIDA: “Vrijeme je da se rasvijetli i hrvatska prošlost”

Predsjednički kandidat Miroslav Škoro u subotu je na svom Facebook profilu objavio tekst, u kojem se osvrće na pad Berlinskog zida. Škoro je poručio da je vrijeme da se i u Hrvatskoj ozbiljno počne raspravljati o rasvjetljavanju prošlosti.

Njegovu objavu u nastavku Vam prenosimo u cijelosti:

“Sjena i svjetlo Berlinskog zida

Na današnji dan prije 30 godina, 9. studenog 1989., srušen je – simbolički, a zatim i fizički – Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala “Antifašističkim obrambenim zidom”. Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gdje su nekada padale duge sjene totalitarnog zida, sad sija sunce demokracije.

Vrijeme je da se u i Hrvatskoj napokon počne ozbiljno raspravljati o rasvjetljavanju povijesnih prilika i aktera, kako se ne bi dogodilo da i dalje kao samozvani moralni „mjeritelji“ naših prilika i neprilika u javnosti nastupaju ljudi koji su izravno sudjelovali u komunističkoj represiji. Ali, nije dovoljno rasvijetliti razdoblje 1945. – 1990., već i vrijeme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije. Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti”, napisao je Škoro.

SJENA I SVJETLO BERLINSKOG ZIDANa današnji dan prije 30 godina, 9. studenog 1989., srušen je – simbolički, a zatim i…

Posted by Miroslav Škoro on Saturday, November 9, 2019

Komentiraj